Hoe werkt het?

Investeerinhoreca.nl realiseert financieringen voor de Horeca. Hieronder lees je hoe dat werkt. 

Stap 1 | Adviseur dient aanvraag in

Jouw adviseur dient namens jou een financieringsaanvraag in. De aanvraag wordt beoordeeld door een onafhankelijke horecaexpert en vervolgens door een crowdfundingbeoordelaar van Geldvoorelkaar.nl.

Welke documenten hebben wij nodig voor de beoordeling?

 

Zakelijke aanvraag Vastgoedbeleggers (particulier)
Businessplan met een financierings- en investeringsplan* Businessplan met een overzicht van jouw vastgoedportefeuille en huurovereenkomsten*
Kopie geldig identiteitsbewijs van ondernemers, bestuurders of gemachtigden Kopie geldig identiteitsbewijs van je en (indien van toepassing) jouw partner
Privé adressen van ondernemers/ bestuurders (voor BKR-toets) Privé adres (voor BKR-toets)
Recent uittreksel Kamer van Koophandel Recente IB-aangifte
Recente IB-aangifte van alle ondernemers/ bestuurders  
Recente jaarverslagen (afgelopen drie jaar)  

* Wij sturen je een format dat je kunt gebruiken voor het businessplan. 

Stap 2 | Beoordeling van de aanvraag

Een persoonlijke beoordelaar beoordeelt jouw aanvraag op basis van de ingestuurde documenten. Daarbij beoordeelt hij of zij of de financiering haalbaar en verantwoord is. Geeft de beoordelaar groen licht? Dan wordt de pitch die je hebt geschreven gereed gemaakt voor publicatie. Je project komt online, nadat je daar akkoord voor hebt gegeven.

Stap 3 | Publicatie van de pitch

Ben je helemaal tevreden over de pitch? Dan kan jouw crowdfundingcampagne worden gelanceerd! Dat verloopt volgens de volgende stappen:

3a. Voorpublicatie
Je project wordt 48 uur voorgepubliceerd op de website. Investeerders kunnen zich inlezen in jouw project.*

3b. Publicatie
Je project gaat live, investeerders kunnen zich inschrijven. De inschrijfperiode duurt 60 dagen.

3c. Afronding
Is jouw project volgeschreven binnen 60 dagen? Dan feliciteren wij je van harte met de succesvolle funding van jouw project en ronden wij het af. Is het binnen 60 dagen niet gelukt om voldoende investeerders aan te trekken? Dan sluit je project en vervalt de aanvraag. Je hoeft ons geen succesfee te betalen.

* In overleg is het mogelijk om je aanvraag eerst 14 dagen open te zetten voor de innercrowd (jouw eigen netwerk), voordat je project wordt gepubliceerd op de homepage van investeerinhoreca.nl en geldvoorelkaar.nl. Na deze periode van maximaal 14 dagen wordt je project op reguliere wijze gepubliceerd.

Stap 4 | Succesvolle funding!

Na succesvolle funding wordt jouw project afgerond volgens de volgende stappen:


4a. Wij vragen de nieuwe investeerders om investeerderscontracten te ondertekenen.

4b. Als alle investeerderscontracten binnen zijn, maken wij het contract voor je op. Je ontvangt het contract, ondertekent het en stuurt het retour naar Geldvoorelkaar.nl.

4c. Als het contract correct ondertekend bij ons binnen is, sturen wij het naar de investeerders met het verzoek om hun toegezegde investering over te maken.

4d. Als alle investeringsbedragen bij ons binnen zijn, maken wij het totaalbedrag in één keer naar je over, minus de succesfee. Vanaf dat moment start de looptijd van de lening.