Hoe werkt investeren?

Via Investeerinhoreca.nl investeer je eenvoudig en gemakkelijk in projecten naar keuze. Hoe het investeren in zijn werk gaat, lees je hieronder. 

Stap 1 | Aanmelden als investeerder

Ben je nieuw bij Investeerinhoreca.nl?

Meld je dan aan als investeerder via Registreren.

Met jouw eigen investeerdersaccount kun je de projecten bekijken en je eigen investeerdersportefeuille volgen. Daarnaast vragen we je om ons eenmalig een kopie van jouw ID-bewijs te sturen en om een investeringsovereenkomst te ondertekenen. Je ontvangt hierover een automatische e-mail nadat je voor het eerst een investering hebt toegezegd.

Stap 2 | Projecten kiezen

Via Projecten tref je alle projecten waarin je kunt investeren. Voordat een project open gaat voor investeringen, wordt het eerst 48 uur voorgepubliceerd op de site. Er kan tijdens de voorpublicatie nog niet geïnvesteerd worden. Zo heb je de tijd om het project rustig door te nemen. Bij vragen over het project kun je contact opnemen via [email protected].

Na 48 uur gaat het project open voor investeringen en kun je een investering toezeggen.

Let op: Investeren brengt een risico met zich mee. Je kunt jouw inleg verliezen. Daarom raden wij aan, conform de richtlijn van de AFM, om maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding en om je investeringen te spreiden over verschillende projecten.

Stap 3 | Investering toezeggen

Tijdens de inschrijfperiode van projecten kun je investeringen toezeggen. Je hoeft de gelden nog niet over te maken. Pas wanneer een project is volgeschreven, gaan we over tot het verzamelen van de gelden. Dat gebeurt als volgt:

3a. Het project is volgeschreven. Wij vragen alle nieuwe investeerders om hun ondertekende investeringsovereenkomsten naar ons te sturen.

3b. Zijn alle investeringsovereenkomsten binnen? Dan maken wij een contract op voor de geldnemer, welke hij of zij ondertekend terugstuurt.

3c. Als het contract door de geldnemer is ondertekend, sturen wij de investeerders het ondertekende contract en vragen wij om de toegezegde investeringsbedragen over te maken. De investeringen worden verzameld en in één keer overgemaakt naar de geldnemer.

Stap 4 | Rendement behalen

Als alle investeringsbedragen bij ons binnen zijn, boeken we het totaalbedrag in één keer over naar de geldnemer. Vanaf dan start de looptijd van de lening en krijg je de lening maandelijks terugbetaald volgens de afgesproken voorwaarden. In Mijn Investeerinhoreca.nl kun je de status van jouw betaalschema en het rendement van je portefeuille volgen.

De beste tip voor investeerders? Spreid je inleg!
De AFM adviseert om jouw inleg te spreiden over minimaal 10 projecten. 

Daarnaast is het raadzaam alleen te investeren met geld dat je kunt missen. De AFM adviseert niet meer dan 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren.